Zelensky zotohet të sjellë ushtrinë ruse para drejtësisë

Presidenti i Ukrainës, Volodymyr Zelensky, ka premtuar se do të ndjekë me zell akuzat për k rime Iufte kundër forcave ruse në rajonet e pu shtuara të vendit.

Duke folur gjatë fjalimit të tij të natës drejtuar popullit ukrainas, Zelensky tha se he tuesit do të bëjnë të pamundurën për të identifikuar a utorët e mi zorive të supozuara.

“Ne tashmë po bëjmë gjithçka që është e mundur për të identifikuar sa më shpejt të gjithë ushtrinë ruse të përfshirë në këto k rime,” tha ai, shkruan BBC, transmeton Klankosova.tv.

“Kjo do të jetë një punë e përbashkët e shtetit tonë me Bashkimin Evropian dhe institucionet ndërkombëtare, në veçanti me Gjykatën Penale Ndërkombëtare”.

“Të gjitha k rimet e pu shtuesve janë të dokumentuara. Është siguruar baza e nevojshme procedurale për nxjerrjen e ushtarakëve fajtorë rusë para drejtësisë për çdo k rim që ata kryejnë.”

Udhëheqësi ukrainas shtoi se ai kishte diskutuar statusin e he timeve me Presidenten e Komisionit të BE-së Ursula Von Der Leyen, presidentin polak Andrzej Duda dhe kancelarin austriak Karl Nehammer.