Vuçiq po merret sërish me Kosovën: Nuk do ta njohë kurrë pavarësinë e këtij shteti

Presidenti serb, Aleksandar Vuçiq, ka deklaruar se nuk do ta njohë kurrë pavarësinë e Kosovës dhe se do t’u përmbahet qëndrimeve të vendeve të G7-ës, të cilat theksuan se nuk do të lejojnë cenimin e integritetit territorial të me asnjë kusht.

Vuçiq tha gjithashtu se udhëheqja e shtetit serb do të bëjë gjithçka që të mos ketë k rizë për ushqim dhe gjëra te tjera elementare për shkak të situatës së krijuar ndër muajsh në. “Do të bëjmë gjithçka që të kemi karburant të mjaftueshëm, energji elektrike, gjithçka për një jetë të denjë, për ta çuar vendin përpara dhe për të siguruar rritje të mjaftueshme për të ngritur pagat dhe pensionet”, tha ai.

Ai po ashtu tha se ende nuk e di se kush do të jetë i mandatuar për kryeministër të qeverisë së re.
Vuçiq tha se deklarata e ministrave të vendeve të G7-ës nga të cilat u bëhet thirrje vendeve përreth që t’i bashkohen politikës së BE-së, është vetëm për Serbinë/Lajmi.net