Ukraina pritet të furnizohet me drona më të fuqishëm se Bayraktar-i turk, Detaje…

Negociatat midis Kiev-it, Washington-it dhe prodhuesit të dronëve kanë filluar tashmë.

Së shpejti, droni amerikan “MQ-9 Reaper” mund të jetë pjesë e Forcave të Armatosura të Ukrainës.

Lajmin e bëjnë të ditur mediat ukrainase, duke cituar burimet qeveritare.

Droni i vetëm në Ukrainë që është i ngjashëm me MQ-9 Reaper është “Bayraktar TB2” turk.

Por në fakt, MQ-9 Reaper klasifikohet thjesht si një UAV me goditje të rëndë, ndërsa Bayraktar TB2 është një automjet i lehtë.

Në krahasim me Bayraktar TB2, droni amerikan MQ-9 Reaper është shumë më i fuqishëm.

Sipas ekspertëve, është si të krahasosh një pushkë snajper me një tank.

Të dyja a rmët qëllojnë, por dallimi mes tyre është i dukshëm.

Bayraktar TB2 është në fakt një dron zbulues me aftësinë për të goditur me a rmët e saj.

Por MQ-9 Reaper u krijua për të “kositur” armikun, siç thotë edhe nofka e tij – “Reaper”.

Para së gjithash, janë deri në 8 raketa me precizion të lartë AGM-114 Hellfire.

Këto raketa janë një bestseller i vërtetë botëror në tregun e a rmëve të aviacionit, sepse me një peshë prej vetëm 50 kilogramësh kanë një rreze veprimi prej 8-11 kilometrash.

MQ-9 Reaper mund të lëshojë raketa ajër-ajër, duke përfshirë AIM-9X me një rreze veprimi deri në 35 kilometra.

Sensorët MQ-9 Reaper janë gjithashtu shumë më të fuqishëm.

Ai është krijuar për të diktuar armikun në tokë pavarësisht reve.