TURQİA ZHVİLLOİ А.R.M.Ē MË TĒ RE LASERİKE..!

A rma më e re turke për rrëmbimin e Raketave të gjuajtura nga platformat ar mike i verbëron dhe ajo mē le objektivin dhe perfundon diku tjetër.

A rma Laserike e gjeneratës së Dytë “NAZAR” është e para e këtij lloji nē Botë me ndriçim laserik e cila ndriçon raketën e gjuajtur nga a rmiku dhe me kamera speciale ajo lexohet e mē pas drita laserike ultrakuqe e laserit ia ndriçon syrin laserik vëzhguese të raketës nē hundë dhe kështu e verbëruar nga laseri ultrakuqe më është jashtë kontrolle të g odas objektivin e caktuar nga databaza kështu e sigurt ajo largon çdo rrezik me 100% siguri nga ata të gjeneratës së parë që ende ca Shtete Superfuqi nuk kanë arritur të prodhojnë këtë lloj a rme laserike të sofistikuar.

Është Amerika që ka laser të zhvilluar pēr gjuajtje dronash por janë shumë klasike në krahasim me ato turke që ka arritur sot Turqia të zhvilloj Laserin më të avancuar sepse ky laser i gjeneratës mē të re kap raketat nē ajër dhe i verbëron ato nē çast duke i nxjerrur jashtë kontrolle.

Është një Teknologji tejet e avancuar e krahasuar me shtetet tjera që ngecin shumë pas nē ketë fushë delikate të lasereve inteligjente.

Turqia me teknologjitë robotike autonome dhe inteligjente të L uftēs është e para nē toplistat Botërore që përbën një kërcënim serioz ndaj a rmikut nē fushëbetej që e ngrit Turqinë nē piedestalin e të pamposhturve sepse teknologjia e saj ushtarake është fjala e fundit e a rmëve të mbrojtjes të sofistikuara të shekullit të ri.

A rma laserike turke ka arritur të avancoj edhe distancën e kapjes së raketave duke e ritur pēr shumë fish meshum efikasitetin nga të parët a rmë të llojit të tillë.
Këta a rmë të sofistikuara Laserike do të vendosen në platforma të ndryshme ushtarake si nē tokë, deti dhe nē mbrojtje të objekteve strategjike (Centrale atomike, Barazhe uji, Aeroporte etj etj)… Devam Reis!!!

Savash Veliu