Turqia theyn rekord botëror/ shikojeni çfarë helikopteri prodhon pa pilot me energji eletrike! (PAMJE)

Industria e Hapësirës Ajrore Turke dorëzoi Helikopterin Taktik të Zbulimit dhe S ulmit T129 në Drejtorinë e Përgjithshme të Sigurisë dhe ekspozoi për herë të parë helikopterin me energji elektrike T629.

Helikopteri sulmues T629, i cili ka qenë në zhvillim e sipër nga Industria Turke e Aviacionit dhe Hapësirës (TAI), u e kspozua gjatë një ceremonie në të cilën Drejtoria e Përgjithshme e Sigurisë e Turqisë mori gjithashtu helikopterin e saj të parë Taktik të Zbulimit dhe S ulmit T129 (ATAK).

Një tjetër i planifikuar për t’u n gritur në 2023 është aeroplani l uftarak kombëtar TF-X. Ai është vendosur të kombinojë më të mirën e një luftani të epërsisë ajrore stealth me aftësi shtesë s ulmi në tokë dhe një grup mbresëlënës sensorësh, radar të fundit, kontroll të rrjetit të dronëve dhe kapacitet r aketash h ipersonike.