Tunele të mbushur me dronë v dekjeprurës, dalin pamjet e fr kshme nga Irani

Gara e ar matimit është “loja më në modë” e kohëve të fundit mes fuqive më të mëdha botërore, ndikuar kjo dhe nga agresioni rus në Ukrainë, i cili ka nisur më 24 shkurt dhe nuk dihet se kur do të përfundojë.

Ditët e fundit, Irani, një nga kërcënimet kryesore të Perëndimit, i ka prezantuar botës, një bazë sekrete nëntokësore, e mbushur plot e për plot me dronë ushtarakë, të pajisur me raketa të mëdha, e të gatshëm për të suImuar.
I ngjashëm me një vendstrehim të filmave të James Bond, vendndodhja e kësaj baze ushtarake është ende e panjohur.

Të dhënat e vetme vijnë nga televizioni shtetëror iranian, i cili bën me dije se “qyteti” i pajisur me 100 dronë që mund të mbajnë raketa Qaem-9, ndodhet në një nga malet e masivit Zagros.
Një nga motivet se përse Irani e mban të fshehtë këtë bazë është edhe që të mos iu lejojë ar miqve të tij që ta shkatërrojnë atë.