Suedia nuk dorëzohet, do të bisedojë direkt me Turqinë lidhur me tekat e Erdoganit

Suedia nuk ishte në gjendje të arrinte një zgjidhje me Turqinë për aplikimin e saj të pritshëm për anëtarësim në N A TO, por do të vazhdojë neg ociatat, tha ministri i jashtëm su edez, pas një takimi jozyrtar në Berlin.

Duke vënë në dukje se Suedia nuk ishte në gjendje të pajtohej me palën turke “për shk ak të zhvillimeve në veri të Sirisë”, Ann Linde theksoi: “Ne e pranojmë që PKK është një organizatë terroriste”.

“Ne nuk mendojmë të njëjtën gjë për formimin në veri të Sirisë, dhe as shumë vende të N A T O-s. Ashtu si ShBA-ja dhe vendet e tjera të N A T O-s, ne jemi takuar me organizatat kurde në veri të Sirisë”, tha ajo.