Shqipërisë i duhet një president! Fevziu nuk e mban dot më përbrenda: Ka ardhur koha që…

Ilir Metës i mbaron në korrik mandati si President i Shqipërisë dhe tashmë dhet nga të gjithë që nuk do të ketë një madat të dytë për të. Meta do i rikthehet LSI-së, ndërsa Shqipëria duhet të gjejë një president të ri.

Gazetari i njohur Blendi Fevziu thotë se Shqipëria duhet të zgjedhë një presidente femër, çka do të ishte hera e parë në histori. Kosova e ka bërë para nesh këtë gjë.

Sipas Fevziut, një presidente femër grua duhet të plotësojë të paktën një kusht, të mos jetë pjesëtare apo militante e Partisë Socialiste. Ai përmendi shembullin e Greqisë dhe Kosovës, shtet që ka patur dy presidente gra dhe tepër të suksesshme sipas tij.

“Ka ardhur koha që Shqipëria të ketë një grua, një femër presidente. Më e mira do të ishte grua, të mos ishte pjestare e PS apo militante e PS. Presidentja e Greqisë nuk ka qenë në politikë asnjë ditë. Kosova po ashtu që ka pasur dy gra presidente, çfarë ka.

Ka dalë një presidente shumë korrekte gjatë kohës që ka qenë në detyrë. Që zoti Alfred Moisiu të bëhet president papë, unë nuk jam kundër.

Por jemi në vitin 2022 dhe Shqipëria ka nevojë të hapet ndaj të rinjve dhe grave. Por maxhoranca i ka votat dhe kjo është e gjitha teatrale. Ata do bëjnë kë të duan”, u shpreh Fevziu.