“Shokon” politikani, i vë flakën Kuranit gjatë Ramazanit, pamjet bëjnë xhiron e botës

Një politikan suedez ka shokuar pasditen e djeshme duke d jegur publikisht Kuranin në sy të popullit.

Veprimi nuk la pa sh kaktuar trazira pasi policia kishte rrethuar dhe m bronte politikanin nga t urmat e agravuara. Për p asojë tre p olicë mbetën të p lagosur nga p ërleshjet.

Pamjet nga vendi i ngjarjes në qytetin e Linkoping në bregun lindor të Suedisë tregonin një makinë që d igjej teksa dhjetëra njerëz të m askuar s ulmuan makinat e p olicisë.
“Gjendja ka qenë e agravuar dhe ka pasur s ulme kundër p olicisë në vendngjarje,” tha zëdhënësi i p olicisë Asa Willsund, duke shtuar se gjërat ishin q etësuar pasi policia ishte tërhequr.

Dy nga o ficerët kishin l ëndime të lehta, por gjendja e të tretit nuk dihet, tha policia në një deklaratë, duke shtuar se dy persona janë a rrestuar.

T razirat nisën përpara një demonstrate të planifikuar nga politikani danez a nti-musliman Rasmus Paludan dhe partia e tij Stram Kurs (Linja e a shpër) që kishte për qëllim të përfshinte d jegien e librit të shenjtë mysliman, Kuranit