Rusia në panik, Gjermania merr vendimin e fundit dhe i jep goditjen e fortë

Ministrja gjermane e Mbrojtjes Christine Lambrecht ka thënë se Gjermania do t’i dërgojë Ukrainës shtatë tanke vetëlëvizëse. Qeveria gjermane ka qenë nën presionin e aleatëve europianë për të mbështetur Ukrainën me armë dhe vetëm në fund të muajit të kaluar ajo njoftoi se do ti dhuronte Ukrainës tanke Gepard.

Sipas BBC, shumica e armëve të rënda që vendet e NATO-s i kanë dërguar Ukrainës deri më tani janë armë të prodhuara nga sovjetikët, por SHBA dhe disa aleatë të tjerë kanë filluar të furnizojnë Kievin me armë perëndimore.

Sistemet e artilerive të rënda që do të dërgohen në Ukrainë quhen ‘Panzerhaubitze 2000’.

Ushtria gjermane i përshkruan ato si ndër altileritë më modernet në botë, kështu që 20 ushtarë ukrainas duhet të stërviten përpara se të dërgohen.