Rrënqeth emigranti shqiptar: Kam 30 vite që jetoj në Greqi dhe s’do kthehem kurrë në Shqipëri sepse…

Emigrimi është një dukuri që ka prekur Shqipërinë me vite të tëra dhe ata që kanë kohë që kanë ikur, nuk është se kanë dëshirë të madhe për t’u rikthyer një ditë këtu.

Në “BoxPop” e radhës në ABC, tema ka qenë pikërisht kjo nëse emigrantët do riktheheshin një ditë në Shqipëri dhe sigurisht që shumica thonë shkurt “jo”.

Emigranti shqiptar: Kam 30 vite që jetoj në Greqi dhe nuk e mendoj që të kthehem në Shqipëri. Këtu nuk funksionon asgjë normal. Të rinjtë nuk kanë respekt për të moshuarit në autobuz.Në rrugë kanë përparësi makinat e të fortëve.

Fëmijët nuk respektojnë mësuesit. Unë kam shumë mall për Shqipërinë por nuk e mendoj të kthehem ndonjëherë këtu.Në fakt ky nuk është emigranti i vetëm që mendon kështu

dhe fatkeqsisht ka të drejtë në shumë nga gjërat që thotë, pavarësisht se neve ndoshta s’na vjen mirë.Tani që është

vera është pikërisht stina ku emigrantët vijnë më shumë në Shqipëri, por vijnë thjesht sa për pushime, megjithatë ankesat për cmimet e larta sa vijnë e shtohen.