Rasti i rrallë, adoleshentja është alergjike ndaj ujit, nuk qan, nuk pi dhe nuk bën dot as dush

Një adoleshente nga Arizona është aq alergjike ndaj ujit, saqë nuk mund të qajë apo të bëjë dush për shkak të dhimbjes që i shkakton lëkurës së saj dhe nuk mund ta pijë atë pa u sëmurë rëndë.

Abigail Beck ka urtikarie akuagjenike, një gjendje e rrallë – me vetëm rreth 100 raste të regjistruara në botë – që shkakton kruajtje pas kontaktit me ujin.

15-vjeçarja u diagnostikua në prill pasi informoi mjekët se lotët e saj ndiheshin si acid dhe dushi e shkaktuan atë të shpërthejë në koshere.

Sa herë që pi ujë, ajo vjell.

“Unë qaj si një person normal dhe më dhemb”, tha ajo për Kennedy Neës, duke i përshkruar lotët e saj si një nga pjesët më të këqija sepse i djegin fytyrën.