Pritet rënie e ekonomisë në Gjermani, Ρaralajmëron ministri i Punës

Rritja ekonomike e Gjermanisë mund të bjerë në 1.4%-1.5% këtë vit, nga 2.7% në 2021, me një mesatare prej rreth 590 mijë njerëz në skema të shkurtimit të orarit të punës gjatë gjithë vitit.

“Ne ende kemi një ekonomi stabile, por e gjithë kjo varet nga përhapja e luftës”, tha ministri i i Punës Hubertus Heil në një intervistë për Bild am Sonntag, ku edhe shtoi se furnizimi me energji duhet të mbetet në vend, transmeton portal arbresh.info

Qeveria do të ofrojë ndihmë dhe mbështetje të mëtejshme për pushimet nga puna aty ku është e mundur për të mbrojtur vendet e punës nëse situata përkeqësohet, tha Heil.

Gjermania planifikon të ofrojë më shumë se 100 miliardë euro ndihmë për kompanitë e goditura nga pasojat e luftës në Ukrainë.

Ministri i Financave Christian Lindner po planifikon gjithashtu të paraqesë një buxhet shtesë në parlament në javët e ardhshme për të pasqyruar ndikimin ekonomik të luftës, i cili ka të ngjarë të jetë me vlerë të paktën 24 miliardë euro./reuters/arbresh.info/