Presidenti bën deklaratën e fortë: Do matet me javë, lüfta dhe nëse…

Presidenti i Ukrainës, Volodymyr Zelenskiy, me anë të një postimi në rrjetin e tij social ka parashikuar se lu fta mund të mbarojë në punë javësh.

Zelenskiy ka bërë një vlerësim më optimist të asaj që po ndodh me lu ftën, krahasuar me adresimin e mbrëmshëm për kombin.

“Theksoj se sa më shpejt të çlirohen tokat tona nga pushtuesit, aq më me siguri do të mbrohen njerëzit kudo në botë. Të mbrojtur nga dëshirat agr esive të atyre që duan të ndjekin politika koloniale, si në kohët e vjetra.

Nëse bota është vërtet e bashkuar dhe e ndershme për këtë agresion rus kundër shtetit tonë sovran, shpejtësia e përfundimit të kësaj lu fte do të matet me javë.

Javë, as muaj”, ka shkruar ai.