Po i dalin të gjithë kundër Pυtin, kancelari gjerman: Do të dërgojmë αrmë më efektive në Kiev

Kancelari gjerman Olaf Scholz bëri me dije se po përpiqen të dërgojnë në Ukrainë a rmë ef ektive. Scholz thotë se do të forc ojnë mbrojtjen kundër pus htimit rus në Ukrainë. Ndër të tjera ai shprehet se do të dërgojnë a rmë të dobishme në Ukrainë.

“Ne mbështesim masivisht Ukrainën, jemi ndër donatorët kryesorë financiarë të vendit. Por mbi të gjitha, për herë të parë po furnizojmë edhe a rmë.

Për Gjermaninë kjo është një pikë kthese e rëndësishme, të cilën po e bëjmë për të forcuar mbrojtjen kundër push timit.

Çështja është se ne përpiqemi të dërgojmë a rmë në Ukrainë që janë të dobishme dhe efektive”, këmbënguli kancelari.