Për 70 vite nuk e dinte se pse nuk u kthye i shoqi në shtëpi/ E vërteta që i tregojnë ta prek shpirtin

Peggy Harris, me origjinë nga Vernon, Teksas në Amerikë ka ditur gjithmonë të gëzohet me pak edhe pse jeta e saj nuk ka qenë gjithmonë e lehtë.

Burri i saj u zhduk 6 javë pas martesës së tyre

Historia e Peggy-t filloi në vitin 1944 kur ajo takoi Billie, një djalë i ri 22-vjeçar i pashëm, i cili ishte pilot në atë kohë. Mes tyre ishte menjëherë dashuri me shikim të parë. Ata u martuan shpejt.

Por ajo që supozohej të ishte fillimi i një historie të gjatë dhe të bukur dashurie u shndërrua shpejt në një ma kth.

Burri i saj u zhduk 6 javë pas martesës së tyre. Billie u dërgua në linjat e frontit në Evropë për të luf tuar në Lu ftën e Dytë Botërore. Peggy ishte e tme rruar se burri i saj do të shkonte në luft ë, por ajo e dinte se ai nuk kishte zgjidhje tjetër dhe ishte detyra e tij të largohej.

Pasi Billie u largua, ai dhe Peggy i shkruan disa letra njëri-tjetrit, por pas disa ditësh ajo nuk kishte marrë më lajme nga i dashuri i saj. Ajo ishte e shqetësuar e sëmurë dhe vazhdonte të mendonte për të dhe çfarë kishte ndodhur me të.

Për 70 vite ajo nuk e dinte se çfarë i kishte ndodhur të shoqit. Nuk mundi të martohej sepse nuk e la dot të shkuarën pas, por pas 70 vitesh ajo gjeti një dokument që tregonte se i shoqi kishte humbur jetën. Ai nuk e kishte harruar.

Burimi: SantePlusMagazine/ Përktheu dhe përshtati: Revista Ora