Pa KOSTO / Ja si t’i largoni inѕektet nga shtëpia pa Кimiкate, e bënin gjyshet tona dikur kështu…

Kur bëhet fjalë për largimin e inѕekteve nga shtëpia, të gjithë jemi të interesuar për metodat më efektive dhe të shëndetshme. Askush nuk do që të përdorë kimiкate në ambientet ku jetojnë fëmijët. Për këtë arsye, artikulli ju rezanton më poshtë disa produkte që nuk janë të dë ms hme dhe që kanë rezultuar të jenë shumë efektive në largimin e inѕekteve nga ambientet ku jetojmë.

Merrni disa gjethe menteje , shtypini dhe shpërndajini në të gjitha dhomat. Aroma e saj do të pengojë që inѕektet të futen në shtëpinë tuaj. Gjethet e mentes mund t’i vendosni edhe në dollap midis rrobave, në këtë mënyrë rrobat do të kenë aromë të mirë dhe do të jenë të mbrojtura nga inѕektet.

Ndryshe ngamentja, soda v ret inѕektet që gjenden tashmë në shtëpinë tuaj. Shpërndajeni nëpër shtëpi, veçanërisht në cepa ose poshtë mobiljeve. Soba e bukës i v ret inѕektet duke i deh idratuar.

Vajërat e këtyre bimëve janë jashtëzakonisht efektive në mbajtjen larg të inѕekteve. Ato mund të përdoren duke kombinuar pesë pika nga tre vajërat respektivë në një gotë me ujë. Masën e hedhim në një shishe spray dhe spërkasim vendin ku janë inѕektet.

Inѕektet, sidomos merimangat, nuk e durojnë dot aromën e vajit të mentes. Ai mund të përdoret për t’i mbajtur ata larg në të njëjtën mënyrë si vajërat e mësipërm.
Ashtu si me vajrat, edhe uthullën mund ta përzieni me ujë dhe të spërkasni në shtëpi.

Aroma ndoshta nuk do të jetë më e këndshmja e mundshme, por do të largohet shumë shpejt. E rëndësishme është që rezultatet do të jenë të mira.