OKB ngre alarmin, çfarë po ndodh me nivelet e rrezatimit në Çernobil

Nivelet e rrezatimit në Çernobil janë jonormale, thotë shefi i OKB-së për energjinë atomike.

Kreu i agjencisë atomike të OKB-së thotë se nivelet e rrezatimit në ish-stacionin bërthamor të Çernobilit, skenë e luftimeve javësh pas pushtimit rus, janë “jonormale”.

Drejtori i përgjithshëm i Agjencisë Ndërkombëtare të Energjisë Atomike, Rafael Grossi, u tha gazetarëve se pushtimi prej javësh i zonës nga Rusia ishte “shumë, shumë i rrezikshëm”, sipas AFP.

Termocentrali i papërdorur ishte vendi i fatkeqësisë më të keqe bërthamore në histori në vitin 1986 dhe përdoret ende për të mbajtur mbetjet bërthamore..