Oh Zot, humbin jetën 11 foshnja pas rënies së zjarrit në maternitet

jë ngjarje tragjike ka ndodhur mbrëmjen e djeshme në një maternitet në Tivauan, Senegal.

Njëmbëdhjetë foshnja kanë humbur je tën si pasojë e zj arrit në qytetin Tivauan. Sipas raportimit të medieve të huaja, zj arri ka shpërthyer në departamentin e maternitetit.

Raportimet paraprake bëjnë me dije se zj arri është shkaktuar nga një qark i shkurtër elektrik. Tre foshnja kanë arritur të shp ëtohen nga zj arri, kanë thënë autoritetet lokale.

Zj arri është përhapur shumë shpejt dhe shërbimet e emergjencës janë ende në vendin e ngjarjes. ndërsa, spitali është inauguruar së fundmi

Presidenti i vendit, Macky Sall, u ka shprehur ngushëllime nënave dhe familjarëve të foshnjave.

“Situata është shumë fa tkeqe dhe jashtëzakonisht e dh imbshme”, ka thënë mi nistri i Shëndetësisë, Abdoulaye Diouf Sarr.