Norvegjia i kundërpërgjigjet Turqisë: Ne jemi 100 për qind..

Norvegjia po mbështet planet finlandeze dhe suedeze për t’u bashkuar me NATO-n kundër kritikave nga Turqia.

“Ne nuk e dimë se çfarë do të thotë Turqia në të vërtetë, por nga perspektiva norvegjeze, ne jemi 100 për qind prapa Finlandës dhe Suedisë nëse vendosin të aplikojnë për anëtarësim në NATO,” tha ministrja e Jashtme norvegjeze, Anniken Huitfeld, ndërsa mbërriti për një takim me homologët e saj të NATO-s në Berlin, shkruan Euronews.

“Kjo do të forcojë gjithashtu bashkëpunimin nordik sepse ne zgjodhëm ndryshe pas Luftës së Dytë Botërore, kështu që mendoj se ky është një moment historik tani”, shtoi ajo.

Ministri i Jashtëm holandez Wopke Hoekstra i bëri jehonë asaj, duke thënë se ishte e rëndësishme që të gjithë anëtarët e NATO-s të tregonin unitet.