Në Shqipëri ka filluar vera dhe plazhi, të fqinjët tanë errësohet qielli dhe nuk ka të ndaluar stuhia me breshërin

Fenomene të forta të motit kanë goditur sot qytetin e Janinës , pasi stuhia dhe breshri i dendur që ka rënë më herët për gati gjysmë ore ka krijuar probleme në rrugë, tokë dhe bodrum, si dhe energji elektrike në disa zona të qytetit.

Brenda pak orësh qielli u errësua dhe një stuhi e fortë pasoi edhe për një qytet që është mësuar me mot të ashpër, shoqëruar me breshër dhe erëra të forta.

Breshëri që po binte pandërprerë krijonte probleme tek drejtuesit e mjeteve. Sidomos ata që ndodheshin në rrugën Dodonis në hyrje të qytetit, kishin vështirësi me makinën.

Këmbësorët u fshehën poshtë strehëve fshehur për t’u mbrojtur nga breshëri. Brenda 15 minutave , rrugët u kthyen në lumenj dhe përrenj.SHIKO VIDEON

Zjarrfikësja mori shumë thirrje për pompimin e ujit në pjesët e poshtme të qytetit drejt liqenit, si dhe në periferi të Anatoli dhe Neochoropulos.

Ky mot pritet të vazhdojë po njësoj edhe në dy tre ditët në vijim, ndërsa stiuata pritet të përmirësohet ndjeshëm në fundjavë.