Mos e derdhni ujin ku keni zier vezët, mund ta përdorni për këtë qëllim

Prej kohësh dihet se pothuajse çdo përbërës në kuzhinë mund të përdoret në mënyra të ndryshme. Kur bëhet fjalë për makaronat, të gjithë e dimë se uji në të cilin janë gatuar nuk duhet hedhur sepse mund të përdoret për salcë. Por a e dini se uji në të cilin janë zier vezët mund të përdoret për bimë?

Domethënë, kalciumi kontribuon në forcimin e bimëve, i cili gjendet dhe në ujin ku keni zier vezët. Normalisht, duhet të prisni që uji të ftohet në temperaturën e dhomës përpara se të ujitni bimët.

Nëse nuk jeni të sigurt nëse bima juaj ka mungesë kaliumi, kushtojini vëmendje simptomave të mëposhtme:

Bimët mund të kenë njolla të verdha dhe kafe në gjethe. Kalciumi i mjaftueshëm në tokë i bën bimët më pak të ndjeshme ndaj sëmundjeve dhe dëmtimeve./abcnews.a