Mërgimtari koѕovar tregon T’merrin që përjetoi në veri – Mami jem u tutke tha “ia hjekin krytë djalit tem” (VIDEO)

Armend Morinës, 21-vjeçar, po i silleshin mendime se do ta shihte nënën duke iu p ërdhunuar nga rebelë serbë në veri dhe ai vetë do të mbeste pa kokë në trup, kur veturën e tij e rrethuan në natën e 31 korrikut persona të armatosur në pjesët me shumicë serbe.

Një udhëtim i thjeshtë drejt Novi Pazarit, për ta u shndërrua në makth të vërtetë, ku përfshiheshin pikëpyetjet e njëmendta ekzistenciale, si rezultat i një vendimi të qeverisë për të mos njohur targat serbe në territorin kosovar.

“Grupën e parë kur e kom pa, jon’ konë të maskumë, edhe krejt jon’ konë me armë të tipit kallash.”

“Unë e provojsha me thirrë policinë, po nuk kish’ valë Ipko aty. Tha mami, ‘i tutim’, ishalla s’bojnë kurrgjo.”

folur rreth ngjarjes.

VlDEO-KETU