Mbi 710 milionë euro përfituan marketet gjatë 2021, kush më shumë?

Në Maqedoninë e Veriut marketet janë bizneset më fitimprurëse që po vijojnë të arkëtojnë miliona euro.

Sipas portalit Faktor.mk, të hyrat nga shitja në tetë rrjetet më të mëdha të supermarketeve në Maqedoni në vitin 2021 kanë arritur mbi 710 milionë euro.

Shitjet e tyre vitin e kaluar krahasuar me vitin 2020 janë rritur me 4 për qind ose 28 milionë euro.

Marketi që kryeson në vend të parë është KAM Market. Fitimprurës ka dalur edhe VERO, ndërsa rritje dhe dominim të madh ka bërë Kipper Market, që ka arritur të rrisë të ardhurat me 37 për qind përpara konkurrentit më të madh Stokomak që shënoi rritje prej 20 për qind.

Këto janë të dhënat: