LAJMI FUNDIT/ Shefi i NATO-s jep lajmin e madh: “dorezohet” me ne fund Rusia sepse…

LAJMI FUNDIT/ Shefi i NATO-s jep lajmin e madh: “dorezohet” me ne fund Rusia sepse…

-Shefi i NATO-s: Depēr,shkallēzim nēnkupton tēr,heqje tē trupave dhe pajisjeve.Sekretari i Pērgjithshēm i NATO-sē, Jens Stoltenberg, ka thēnē se njē depēr,shkallēzim i vērtetē do tē nēnkuptonte njē tēr,heqje substanciale e for,cave ruse dhe pajisjeve nga zonat e kufirit pērreth Ukrainēs.

“Rusia ka mbledhur forca Iuf,tarake nē dhe pērreth kufirit me Ukrainēn qē ēshtē e paprecedentē qē nga Iuf,ta e Ftohtē. Tani gjithçka ēshtē gati pēr suI,m. Por qē Rusia ende ka kohē qē tē tēr,hiqet nga cepi, tē ndalojē sē pērgatituri pēr Iuf,tē dhe tē nisē tē punojē pēr zgjidh,je paqēsore”, ēshtē shprehur ai nē konferencē, pērcjell Klankosova.tv.Stoltenberg ka thēnē se ka shenja nga Moska se duhet tē ndiqet rruga diplomatike.“Kjo jep “sinjale” pēr optimizēm tē kujdesshēm. Por deri mē tani nuk kemi parē ndonjē shenjē tē depēr,shkallēzimit nga pala ruse”.