Ka shumë shqiptarë atje! Priten reshje “gjαku” nga qielli, sinoptikanët e këtij shteti japin paralajmërimin se…

Sinoptikanët në Britani kanë parashikuar se vendi pas disa ditësh do të goditet nga një stuhi e fortë, por dhe reshje “gjαku”, të cilat do të vijnë si pasojë e pluhurit.

Ata kanë sqaruar më tej se çfarë është ky fenomen.Sipas sinoptikanëve, fenomeni ndodh kur përqendrimet e larta të pluhurit ose grimcave me ngjyrë të kuqe përzihen me shiun, duke i dhënë atij një pamje të kuqe ndërsa bie.

Ndër të tjera bëhet me dije nga Richard Miles, nga Met Office, se: “Ka disa përqendrime pluhuri në atmosferën mbi Mbretërinë e Bashkuar për momentin, të cilat mund të lahen në shi sonte, por ka të ngjarë të jenë sasi relativisht të vogla në tërësi.

Ka një paralajmërim për stuhi për një të tretën juglindore të Anglisë sonte, dhe një front i ftohtë do të sjellë erë dhe ndonjëherë shi të dendur në Irlandën Veriore dhe Skocinë veriperëndimore këtë mbrëmje.

Larg këtyre veçorive do të jetë kryesisht mirë dhe e thatë sot dhe nesër, temperatura deri në 23-24 gradë Celsius në Londër dhe në juglindje, adoleshencë të lartë ose të 20-at diku tjetër.”

Ala.mi i Met Office për stuhi në të gjithë territorin e vendit është nga ora 19:00 sonte deri në orën 3 të mëngjesit të nesërm.