Jeni gjeni? Iluzioni optik bëhet viral, ndërsa njerëzit kanë përgjigje krejt të ndryshme

Ky iluzion optik i çuditshëm do të vërë në provë shikimin tuaj. Imazhi tregon një numër pjesërisht të fshehur brenda një rrethi me vija të zeza dhe gri. Shikuesit pyeten nëse shohin një numër dhe, nëse po, çfarë numri shohin?

Vijat janë rregulluar në spirale të pabarabarta, duke e bërë numrin edhe më të ndërlikuar për t’u përcaktuar.

Mijëra njerëz nga e gjithë bota e kanë parë enigmën vizuale pasi u bë virale në Twtter dhe kanë arritur në përfundime shumë të ndryshme për figurat e fshehura, transmeton rtv21.tv.

Një person shkroi në Twitter: 45 283…dhe cila është kapja? A duhet të rezervoj një takim me mjekun tim të përgjithshëm?

Një tjetër postoi: Unë mund të shoh vetëm 528. A do të thotë kjo ndonjë gjë për shikimin tim?

Një i tretë shkroi: Unë mund të shoh 45283, pasi duke parë përgjigjet e tjera që kam, të tjerët po shohin 2 numra të tjerë. Unë mund të shoh se ka numra atje, por nuk mund t’i përcaktoj

Kuptohet që iluzioni funksionon duke luajtur në ndjeshmërinë e kontrastit, një masë e rëndësishme e funksionit vizual, që na lejon të perceptojmë ndryshimin midis objekteve dhe sfondit të tyre.Njerëzit me nivele më të larta të ndjeshmërisë së kontrastit kanë më shumë gjasa të jenë në gjendje t’i shohin të shtatë shifrat menjëherë./21Media