Ja pse izrelitët po i kthehen maѕivisht telefonave të thjeshtë celularë – një të tillë e ka edhe ministri i Financave

Izrαelitët po blejnë masivisht telefona celularë “të lodhur” sepse kanë f rikë nga mbikëqyrja e policisë.

Importuesi i telefonave celularë Nokia tha se shitjet e telefonave të thjeshtë në Izrαel u rritën me 200 për qind javën e kaluar.

Sipas Times of Israel, kjo është për shkak se izrαelitët nuk duan t’i përgjohen celularët me softuer të sofistikuar. Shqetësimet u rritën pasi u njoftua se policia po vëzhgonte një numër të madh të personave.

Telefonat celularë të thjeshtë ose ata që nuk bëjnë pjesë në atë që quhet telefona inteligjentë, kanë qasje të ku fizuar në internet dhe aplikacionet si WhatsApp, Telegram dhe të tjera nuk mund të përdoren në to.