I vetmi President Shqiptar që kishte vizituar qaben ishte Bujar Nishani FOTO

Ish Presidenti i Republikës së Shqipërisë z. Bujar Nishani pas vendeve te shenjta kombëtare në Preshevë (Kosovën Lindore) ai sot, diten e xhumasë gjendet në vendet e shenjta islame në Meka dhe Medina në Arabinë Saudite që prej dy ditësh, njofton agjencia e lajmeve “Presheva jonë”

Presidenti shqiptar Bujar Nishani në Qabe e bëri këtë vizitë private bashkë me bashkëshorten e tij, e cila njihet si një besimtare e devotshme. Gjatë vizitës në Mekë dhe Medine, Nishani ka vizituar Xhaminë e Shenjtë të profetit Muhamed dhe ka kryer ritualin e Umras në Mekë.

Sipas agjencise së lajmeve “Presheva jonë” kjo vizite e Haxhi Nishanit ne Qabe eshte histrike, sespe per ehre te apre nje presdient shiptar viziton vednet e shenjta islame

Gjatë vizitës ai ishte pritur nga autoritetet më të larta të Mbretërisë së Arabisë Saudite. Kjo vizitë është nga të fundit që presidenti i Shqipërisë bën në postin e drejtuesit më të lartë të shtetit shqiptar. Prej pas periudhës së rënies së di ktaturës, shumë politikanë të niveleve të ndryshme kanë vizituar Qabenë për t’iu nënshtruar Zotit si besimtarë të devotshëm