I ofrojnë 5 milionë dollarë, por kjo familje refuzon a shesë shtëpinë te kompanitë e ndërtimit për një arsye mjaft të veçantë

Prej vitesh familja Zammit, me banim në periferi The Ponds, pranë Quakers Hill, në perëndim të Sidneit (Australi), ka marrë oferta gjashtë-shifrore për të shitur shtëpinë e tyre dhe për vite me radhë përgjigja ka mbetur gjithmonë e njëjtë: Jo.

Në atë zonë, tashmë e kthyer gri dhe e dominuar nga ndërtesa njësoj dhe pa identitet, bie në sy shtëpia e Zammitëve deri në atë pikë sa disa e konsiderojnë “kështjellën” e periferisë. Ajo është një vilë të madhe me tulla të kuqe, nga e cila shtrihet 200 metra rrugë, e rrethuar nga një lëndinë e bukur e gjelbër.

Bumi i ndërtimit duket se nuk e ka prekur aspak shtëpinë madhështore të kësaj familjeje australiane, megjithëse ka ndryshuar pamjen e lagjeve të tëra ndër vite.

Oferta më e lartë e njohur për blerjen e shtëpisë deri më tani 5 milionë dollarë. Një figurë befasuese që çdokush do ta tundonte dhe që iu ofrua Zammits 10 vjet më parë. Por Zammit-ët nuk duken të gatshëm të heqin dorë.

Shtëpia e tyre thuhet se ka arritur një vlerë totale prej 50 milionë dollarësh sot, por edhe kjo shifër nuk bën ndonjë ndryshim për ta.

Vlera emocionale që i lidh ata me atë shtëpi, tani shembulli i fundit i një arkitekture më tradicionale dhe harmonike në atë periferi, është padyshim më e rëndësishme se paratë.