Humbje e MADHE/ Kush është emri i njohur nga figurat politike në vend që ka mbërritur i pari në homazhet për ish-Presidentin Nishani

Prej orës 10:00, trupi i pajetë i ish-Presidentit Bujar Nishani është në Presidencë ku po mbahen homazhe.

I pari nga figurat politike që ka mbërritur është ish-kryeministri Sali Berisha së bashku me bashkëshorten e tij.

Homazhet për Nishanin do të mbahen edhe ditën e nesërme para se të kryhet edhe ceremonia e varrimit.

Programi i ceremonisë së homazheve në nder të ish-Presidentit të Republikës, Bujar Nishani.

Dt. 1 qershor 2022 (e mërkurë)
– Mbërritja e arkemortit me trupin e Presidentit Bujar Nishani në Tiranë herët në mëngjes dhe do të vendoset Sallën “Skënderbeu” të Institucionit e Presidentit.

– Paradite ora 10:00-14.00 dhe pasdite 16.30-22.00, familja do të presë vizitat e rastit dhe homazhe nga të afërm, miq dhe dashamirës.

Dt. 2 qershor 2022 (e enjte)

Ora 10:00-12.00 Homazhet zyrtare sipas ceremonialit dhe protokollit të shtetit.

Pas orës 12.00 arkemorti me trupin e Presidentit Nishani, i shoqëruar nga kortezhi mortor shkon në këmbë deri të Ura e Lanës, pastaj niset drejt varrezave të Sharrës ku do të zhvillohet ceremonia e varrimit.

– Ceremonia e varrimit dhe fjalime lamtumire.

– Dreka mortore në nderim të të ndjerit President Bujar Nishani