Gruaja më e moshuar në botë është 118 vjeçe, tregon dy gjërat pa të cilat nuk do jetonte dot kaq gjatë

Ndërsa nuk ka asnjë burim rinie të përhershme ose ndonjë sekret për t’u bërë 100-vjeçar, ata që janë të interesuar për mekanikën e jetëgjatësisë sigurisht që kanë një ose dy gjëra për të mësuar nga Motra André, gruaja më jetëgjatë në botë.

Në një intervistë të fundit me CNN, motra André, një murgeshë 118-vjeçare, e cila i mbijetoi edhe Covid-19 dhe jeton në jug të Francës, e befasoi intervistuesin duke zbuluar se ajo ka dy sekrete që e ndihmojnë për ta mbajtur të begatë.

2 VESET E GRUAS MË TË GJATË NË BOTË – Motra André rrëfeu se nuk mund të jetojë pa çokollatë dhe verë. Dy vese të vogla që ia lejon vetes shpesh, por me masë.

Duke pasur parasysh moshën e saj, shumë kanë pyetur veten nëse preferencat ushqimore dhe jetëgjatësia befasuese janë të rastësishme. Ose nëse çokollata dhe vera e mbrojnë vërtet atë nga plakja.

HISTORIA E MOTRËS ANDRÈ – Nga libri i rekordeve Guinness mësojmë se motra André, e njohur ndryshe si Lucile Randon, lindi në Francë më 11 shkurt 1904. Në rininë e saj ajo punoi si mësuese, kujdesej për fëmijët gjatë Luftës së Dytë Botërore. Në vitin 1944, ajo mori betimet dhe emrin e motrës Andrè.

Kështu, ajo kaloi 28 vite duke punuar me jetimët dhe të moshuarit në një spital në Vichy, Francë. Një qëllim fisnik që duket se i ka forcuar shpirtin, duke e bërë rezistente ndaj stresit, deri në atë pikë sa e ka bërë të arrijë rekordin e gruas më jetëgjatë në botë, pas vdekjes së fundit të japonezes Kane Tanaka.