Gjenerali Amerikan dridh Serbinë dhe Rusinë: Këmba e Ushtrisë Ruse kurre nuk do të shkeI në Kosovë

Është e nevojshme prania më e madhe e NATO-s në Kosovë për shkak të angazhimit të Rusisë në Ballkan, ka deklaruar komandanti i ushtrisë amerikane në Evropë, gjenerali Curtis Scaparrotti gjatë debatit në Këshillin për f0rcat e amratosura në Senatin amerikan.

Në pyetjen e senatorit Jordy Ernst nga Ajova se a pajtohet se është e nevojshme prania më e madhe e NATO-s në Kosovë për të kont rolluar shtrirjen e Rusisë në Ballkan, Scaparrotti është përgjigjur me “po”.

Ai gjithashtu gjate qendrimit ka permendur se Ballkani eshte nje rajon e rendesise se vecant per SHBA dhe se kurr nuk do te rreshtim per angazhimin tone profesional dhe ushtarak per tu dal ne ndihme aleateve tane.

Në pyetjen e senatorit Jordy Ernst nga Ajova se a pajtohet se është e nevojshme prania më e madhe e NATO-s në Kosovë për të kont rolluar shtrirjen e Rusisë në Ballkan, Scaparrotti është përgjigjur me “po”. Ai gjithashtu gjate qendrimit ka permendur se Ballkani eshte nje rajon e rendesise se vecant per SHBA dhe se kurr nuk do te rreshtim per angazhimin tone profesional dhe ushtarak per tu dal ne ndihme aleateve tane.