Financial Times: Putin e ka humbur interesin për t’i dhënë fund Iuftës

Prestigjiozja “Financial Times” ka bërë një analizë të gjerë të l uftës në Ukrainë, por dhe për përpjekjet e forta që po bëhen nga ana e ukrainasve dhe perëndimit që t’i japin fund lu ftës sa më parë me anë të diplomacisë.

Në artikullin e saj “Financial Times” shkruan se presidenti rus Vladimir Putin nuk është më i interesuar në përpjekjet diplomatike për të zgjidhur konfliktin dhe në vend të kësaj dëshiron të pushtojë sa më shumë territor ukrainas.

Sipas “FInancial Times” tre persona të informuar mbi bisedat me presidentin rus i thanë gazetës se Putin po shqyrtonte seriozisht një marrëveshje paqeje me Ukrainën muajin e kaluar.

Megjithatë, ata thanë se ai tani nuk mund të shohë ndonjë zgjidhje përmes bisedimeve diplomatike dhe beson se ato janë në një “rrugë pa krye”.

Një person i informuar për bisedimet tha: “Putini sinqerisht beson në marrëzitë që dëgjon në televizionin [rus] dhe ai dëshiron të fitojë shumë.”

Qasja e tij u ashpërsua pas fundosjes së lu ftanijes ruse Moskva, për të cilën Ukraina ka marrë përgjegjësinë.

Një burim tha: “Putini ishte kundër nënshkrimit të ndonjë gjëje… pas Moskës ai nuk duket si fitues, sepse ishte poshtëruese.”

/Abcnews.al/