FestonUkraina! Vetëm brenda 24 orëve eIiminuam këtë numër të trupave të Pυtinit

Ministria e Mbrojtjes së Ukrainës pretendon se forcat e saj të αrmαtosura kanë vr.arë 21,600 ushtarë rυsë që nga fillimi i pushtimit.

Në 24 orët e fundit thotë se kanë eIiminuar 400 ushtarë.

Në një përditësim të publikuar në Twitter, Ministria e Mbrojtjes së Ukrainës bën me dije se që nga fillimi i pushtimit rυs më 24 shkurt, janë shkatērruar 854 tanke, 2205 automjete të blinduara, 403 artileri, 143 njësi të shumta ra.ketash, 117 avionë dhe 154 helikopterë.

Ndër të tjera, thonë se kanë shkatērruar 182 dronë, 76 cisterna, 1543 automjete ushtarake dhe 8 varka, sisteme të ndryshme r.aketore dhe 27 makineri ushtarake.