Enver Hoxhɑ kɑ qɑrë kur dëgjoi zërin e sɑj/ Pɑsi këngëtɑrjɑ thɑ se u ndje mirë për këtë, merr krίtika të shumtɑ

Enver Hoxhɑ kɑ qɑrë kur dëgjoi zërin e sɑj/ Pɑsi këngëtɑrjɑ thɑ se u ndje mirë për këtë, merr krίtika të shumtɑ

Juli Çenko, këngëtarja nga Gji rokastra është një nga zërat më të njohur të muzikës popullore të Jugut, e sidomos të zonës së Gjirokastër.

E ftuar sot në “Abc e Pasdites” me Ermal Peçin, ajo tregoi një episod, që ka shkaktuar jo pak z hurmë në rrjet.

Kur ishte 10-vjece, ajo ka kënduar bashkë me grupin pol ifonik të Gjirokastrës para ish-dik tatorit Enver Hoxha. Julitha se të këndoje përpara atij udhëheqësi ishte pri vilegj, duke e mbajtur atë si një nga ngjarjet krye sore të jetës së saj.

“Lë ta marrin si të duan dhe ta komentojnë si të duan. Meqë udhëheqësi i atëhershëm ka qenë djalë gjir okastrit normale që do prekej dhe normale që do këndonte bashkë me në. Ishte lum turi të këndoje. ”, tregon këngëtarja.

“Unë jam vajzë nga Gjirokastra, dhe në shikohemi pak me sy tjetër.