E Pyetën Themeluesin E Dubait, Sheik Rashid, Se Si E Sheh Të Ardhmen E Vendit Të Tij Dhe Ai U Përgjigj

VEMENDJE
E pyetën themeluesin e Dubait, Sheik Rashid, se si e sheh të ardhmen e vendit të tij dhe ai u përgjigj:

“Gjyshi im kishte një deve, babai im po ashtu, unë ngas një Mercedes, djali im Land Rover, edhe nipi im një Land Rover, por stërnipi im ndoshta do të hipë përsëri mbi një deve …”

Përse e thua këtë?

“Ka disa parime të përjetshme që qeverisin gjithçka në jetë.

Dhe për të qenë i qarte, kohët e vështira formojnë burra të fortë, burrat e fortë krijojnë kohë të mira, kohët e mira prodhojnë burra të dobët dhe burrat e dobët krijojnë kohë të vështira.

Shumë nuk do ta kuptojnë, por prosperiteti në vendin tonë prodhon parazitë dhe jo luftëtarë të jetës.