E Pinit Gabim? Ja koha kur duhet te pihet çaji i gjelbërt

Shumë studime kanë vërtetuar vlerën e çajit por ka disa udhëzime që duhen mbajtur parasysh nëse dëshironi të përfitoni sa më shumë nga “magjia” e tij.

Idealja është konsumi i dy deri në pesë filxhanë në ditë. Megjithatë, ka disa gjëra që duhet të keni parasysh kur konsumoni çaj jeshil.

Mos pini çaj jeshil menjëherë pas vaktit tuaj

Një nga keqkuptimet më të mëdha të konsumimit të çajit jeshil është se pirja e tij menjëherë pas vaktit do të largojë në mënyrë magjike të gjitha kaloritë që sapo keni pasur.

Meqenëse proteinat e ushqimeve ende nuk janë tretur nga trupi, pirja e çajit jeshil menjëherë pas vaktit mund të dëmtojë këtë proces dhe për këtë arsye duhet shmangur me çdo kusht.

Mos pini çaj jeshil super të nxehtë

Pirja e çajit jeshil kur është shumë i nxehtë jo vetëm që e bën atë pa shije, por mund të dëmtojë stomakun dhe fytin tuaj. Pijeni çajin jeshil të ngrohtë për rezultate më të mira.

Pirja e çajit jeshil me stomak bosh

Pas gjumit, duhet të keni diçka të lehtë dhe qetësuese që zgjon metabolizmin tuaj.

Çaji jeshil përmban antioksidantë të fortë dhe polifenole të forta të cilat mund të rrisin prodhimin e acidit në stomak dhe të shqetësojnë tretjen. Është ideale nëse e pini mes vakteve ose pas ngrënies.

Mos shtoni mjaltë në çajin jeshil kur është i nxehtë

Shumica prej nesh pëlqejnë t’i shtojnë mjaltë çajit jeshil, sepse ai është një alternativë e shëndetshme ndaj sheqerit. Megjithatë, nëse shtoni mjaltë kur çaji është i nxehtë, ka shumë mundësi që vlera ushqyese e mjaltit të shkatërrohet.

Prandaj, lëreni tem peraturën e çajit jeshil të ulet pak, më pas shtoni kanellë, mjaltë, çfarëdo që dëshironi të shtoni.