E Pabesueshme, Albin Kurti I Vetmi Që Ia Përplasi Në Fytyrë Kancelarit Gjerman Scholz, Gjë Që Po I Cmend Serbët

E Pabesueshme, Albin Kurti I Vetmi Që Ia Përplasi Në Fytyrë Kancelarit Gjerman Scholz, Gjë Që Po I Cmend Serbët.

Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, në konferencën e përbashkët me kancelarin gjerman, Olaf Scholz, në Berlin, ka thënë se Kosova ka kryer detyrat e saj për çështjen liberalizimit të vizave dhe se tani është radha e BE-së ta bëjë të njëjtën.

Kurti ka bërë me dije se kërkesën për liberalizmin e vizave ia ka parashtruar kancelarit gjermanë gjatë takimit.

“Në korrik bëhen 4 vjet prej se Komisioni Evropian ka rekomanduar liberalizimin e vizave për Kosovën për herë të dytë dhe ka konstatuar që Kosova i ka plotësuar të gjitha kriteret. Tash është koha të thuhet se mjaft është mjaft dhe kjo çështje të vendoset për vendimmarrje në Këshillin e BE-së dhe tani është radha që edhe BE ta bëjë të njëjtën”, ka thënë Kurti.