E FUNDIT/ Bllokohet Mali i Zi nga ‘pro-ruset’ – “Kujdes Kosove dhe Bosnje sepse..

E FUNDIT/ Bllokohet Mali i Zi nga ‘pro-ruset’ – “Kujdes Kosove dhe Bosnje sepse..
SHlKO MË POSHTË

-Ukraina nēn suIme, 17 rrugē nē Malin e Zi bllokohen nga forcat pro-r use. Analisti nga Mali i Zi, Lubomir Filipoviq gjatē ditēs sē mērkurē ka bērē tē ditur se forca pro-ruse pritet qē tē bllokojnē rrugēt e Malit tē Zi.17 rrugē kryesore tē kētij shteti do tē bllokohen nga liderēt e Frontit Demokratike, tē cilēt nē vitin 2016 ishin dēnuar pēr komplot pēr tē kryer akte terr.oriste bashkē me operativēs e GRUS-sē ruse, pērcjell Demokracia.com.

Analisti Filipoviq ka publikuar edhe njē hartē me rrugēt qē pritet tē bllokohen. Ndaj kēsaj i ka reaguar edhe analisti nga Kosova, Agon Maliqi i cili ka ngritur shqetēsimet pēr vizitēn e oficerit tē parē tē inteligjencēs sē KremIinit, Nikolai Patrushev gjatē kēsaj jave nē Beograd.

“Shefi i intelegjencēs sē Kremlinit vjen kētē javē nē Beograd, nē mes tē Iuftēs me Ukrainēn. Destabilizimi nē Malin e Zi vjen nga partia qē nē njē kohē nga amerikanēt ishte quajtur “njē degē e GRUS-sē”. Kosovē dhe Bosnje keni kujdes”, ka shkruar ai.

Ndērkohē, Rusia nisi ofensivēn pēr pushtimin e Ukrainēs, gjē qē ka shkaktuar vik tímat e para. Zyrtarēt ukrainas kanē thēnē se për 1 orë 40 ushtarē janē vrarē nga b0bardimet ruse.

Fillimisht u raportua pēr njē suIm nē njē njēsi ushtarake nē Podilsk, jashtē Odessa ku u vranē gjashtē persona dhe u pIa,gosēn shtatē tē tjerē. Nēntēmbēdhjetē persona janē gjithashtu tē zhdukur./Demokracia.com/