Briliant: Jemi Në Panikë, Nuk Po Mund Të Gjejmë…

Sërbia nuk do të na eksporton lëndën e vaj lulediellit, prej të cilës fitohet vaji për gatim, konfirmoi sot për “Sloboden Peçat” drejtori i fabrikës “Vitaminka” i cili është pronar edhe i fabrikës për vaj gatimi “Briliant”.

Vaji i papërpunuar ushqimor nuk përmendet as në Konkluzionin e publikuar nga Qeveria e Serbisë, sipas të cilit miratohet eksporti i grurit tregtar dhe misrit tregtar në Maqedoni.

Naumovski tha se janë po vrapojnë gjithandej, sepse janë të shqetësuar se si do të vazhdojnë procesin e prodhimit, transmeton Zhurnal.

“Sinqerisht jemi në panikë. Furnizuesi ynë nga Vojvodina na tha që nuk mundet të na dërgojë vaj të pa përpunuar për shkak se qeveria e Serbisë nuk ka marrë vendim për heqjen e ndalimit të eksportit. Ne kemi marrë ne telefon kudo që nga mëngjesi. Ne negociojmë me tregtarë nga Ukraina, Hungaria dhe Bullgaria. Ne kemi nevojë për 200 tonë vaji të pa përpunuar në muaj – tha Naumovski”.

Në marrëdhënie me vlerësimin , ai potencoi se është e një produkt burse që nuk mund të vlerësohet në asnjë mënyrë.

“Briljant” është prodhuesi më i madh i vaj lulediellit në vend, dhe siç thotë Naumovski bëhet fjalë për mënyrën më bashkëkohore të prodhimit me kapacitet dy herë e gjysmë më të madh se nevojat e Maqedonisë./zhurnal.mk