16-vjeçarja ulet me plakun në stol! Të gjithë nxorën ceIuIarët, por ajo që bëri vajza do mbahet mend përgjithmonë

Duket se vlerat humane sa vijnë dhe po sh ùhen ndaj dhe histori të tilla kur i lexojmë, na bëjnë të de rdhim lot.

Sidomos tani që është epoka e teknologjisë dhe njerëzit janë të prirë të regjistrojnë gjithçka, kur atyre u duket se po përballen me diçka të veçantë, ose si i thonë ndryshe, diçka në zhdùkje e sipër.

Historia që do t’ju rrëfejmë sot ka si personazh kryesor një 16 vjeçare të quajtur Kim, e cila është fëmija i 5-të pas 4 vëllezërve.

Kim ka pasion pikturën dhe është e ma hnitur pas muzikës rrok, ndaj dhe në shumicën e kohës ajo e kalon nëpër parqe, duke he dhur në telajo mre kullinë e natyrës.

Në shkollë të gjithë krenohen me Kim-in, pasi jo vetëm që është një nxënëse shembullore, por është edhe një shpirt human, e cila merr pjesë në shumë organizime për bamirësi.

Një ditë një grua rreth të 40-ave, e cila ishte bërë nënë për herë të parë e sheh në një park Kim-in e cila po pikturonte një pejzash dhe i kërkon asaj t’i bëjë një portret me djalin bebe që mbante në krah.

Me një durim dhe me një qetësi përrallore, Kim nisi punën, duke shijuar bukurinë e zonjës dhe magjinë e një të porsalinduri.

Piktura zgjati afro 3 orë dhe Kim filloi pak e nga pak të ndiente lod hjen, kjo edhe si shkak i një dite të nx ehtë vere ku dielli të bínte në kokë.

Pasi përfundoi “kryeveprën” e saj, ia tregoi zonjës, e cila u mrekullua nga arti dhe i ofroi një shumë prej 100 dollarësh, por Kim iu përgjigj: “Zonjë ty Zoti të dhuroi një fëmi, kurse unë po të dhuroj një kujtim”.

Bukuroshja 16 vjeçare ishte një engjëll i zbritur në tokë me një zemër të artë.

Kur Kim po mblidhte gjërat e saj dhe ishte gati për të shkuar në shtëpi pasi ishte koha e drekës, ajo aty pa një zotëri në një stol, i cili po q ánte me d ènesë.

Disi e tre mbur ajo nuk po kuptonte se çfarë po ndodhte dhe nuk kishte as guxim të ndërhynte, por instinkti i saj i tha që ai zotëri ishte në háll të madh.

Shumica e njerëzve e shihnin dhe nuk tregonin asnjë shenjë respekti apo sikur t’i ofronin ndihmë, ndërsa Kim iu afrua dhe pa që i moshuari kishte në stol një tas me supë, një lugë, një copë buke dhe po qánte si një “bebe” mbi ushqimin e tij.

Me një zë të drid hur Kim e pyeti: “Zotëri çdo gjë mirë”? Por, ajo nuk mori asnjë përgjigje pasi i moshuari i shtoi më shumë të qárat e tij.

Vajza këmbëngùli: “Zotëri, dukeni shumë i shq etësuar, kërkoj me çdo kusht t’ju ndihmoj”. Dhe në ato çaste i moshuari i ktheu një përgjigje që vajza me shumë zor e kuptoi.

Ai me një shqiptim plot vës htirësi i tha: “Vogëlushe, kam pro blemin e Parkinsonit dhe jam i ùritur”. Dua të ha këtë supë, por duart më drid hen dhe lugën nuk e mbaj dot në duar. E derd ha të gjithë. Jam shumë i ùritur…

Sytë iu mbushën me lot dhe shikimi thuajse iu venit, por Kim nuk kishte asnjë pikë dyshimi. Ajo do ta ndihmonte këtë njeri të panjohur por shumë të d himbsur.

U ul në stol pranë tij, mori lugën në dorë dhe atë pak supë të mbetur me një delikatesë si prej një fëmije, ia ushqeu deri në pikën e fundit. Më pas vogëlushja e pastroi të moshuarin dhe me një zë të ëmbël e pyeti: “A jeni më mirë? Iku ùria”?

Atij iu duk sikur një engjëll zbriti nga Parajsa enkas për të. Tashmë zotëria nuk qánte më, por në sytë e tij kishte një vezullim dhe në buzët e tij të shtre mbëruara disi kishte një pamje të një buzëqeshje fisnike.

E dashur vajzë: “Të bekoftë Zoti. Ti më dhe shpresë, më kujtove që jeta qenka ende e bukur me njerëz me ze mrën e mirë”. Kim e ndihmoi zotërinë të ulej në karrocën lëvizëse dhe ai u lárgua.

Ky gjest i saj ra shumë në sy tek disa të ulur në park, të cilët xhiruan gjithçka për ta ruajtur si një memorie e veçantë të një gjesti human.

Jeta është plot surpriza dhe bëhet më e bukur akoma kur në botë ekzistojnë njerëz me ze mër të artë, sidomos që në hapat e para të jetës.

Kim i dhuroi një kujtim një zonjë të bekuar me një fëmi dhe i tregoi një zotërie që jeta ka plot shpresë.

Ne të gjithë duhet të ndihmojmë njëri-tjetrin, pasi vetëm duke i qëndruar besnik dhe mirënjohës njëri-tjetrit, bota do të jetë më e bukur.